Kirjailijatalo

kivet eivät kasva vanhetessaan
ne kutistuvat ja pyöristyvät ajan kanssa

kivistä irtoaa hiekkaa
hiekasta kasvaa rantoja
joilta linnut nousevat

Terhi Forssén

Kirjailijatalo on Jyväskylän kirjallisuuselämän sydän, jossa järjestetään monenlaisia tapahtumia. Taloa on mahdollista myös vuokrata esimerkiksi juhlakäyttöön. Lisäksi Kirjailijatalo toimii residenssinä.

Vuonna 1906 valmistunut Wivi Lönnin suunnittelema kolmikerroksinen puutalo sijaitsee Jyväskylän keskusta-alueella, aivan Seminaarinmäen yliopistokampuksen vieressä.

Kirjailjatalon

Residenssi

Talossa on neljä residenssikäyttöön soveltuvaa huonetta: kolme yläkerroksessa ja yksi kellarikerroksessa. Niitä voi hakea maksimissaan puoleksi vuodeksi kuka tahansa kirjallisuuden parissa työskentelevä, mutta etusijalla ovat kirjailijat, joilla on esittää uskottava projektisuunnitelma. Varaustilanteen salliessa residenssihuoneita voidaan vuokrata myös muille kulttuurialan toimijoille.

Residenssikäytössä huoneiden hinta on 320-370 euroa/kk. Hintaan sisältyy internetyhteys sekä mahdollisuus käyttää talon yleisiä tiloja ja keittiötä, minkä lisäksi residenssiasukkailla on myös saunankäyttöoikeus. Vapaamuotoisen hakemuksen ja työsuunnitelman voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen kirjailijatalo@gmail.com