Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

« Kaikki Tapahtumat

Ukrainan musta multa

27 tammikuun @ 2:00 pm 3:00 pm

Elina Grundströmin Ukrainan musta multa (WSOY 2023) on tarinallinen tietokirja ukrainalaisista, joille rikas maaperä on ollut sekä siunaus että kirous. Se on tositarina suomalaissyntyisestä Joakim Heleniuksesta, joka keräsi kokoon joukon tunnettuja suomalaisia riskisijoittajia, perijöitä ja ralliautoilijoita ja perusti yrityksen, joka haali itselleen 200 000 hehtaaria mustaa multaa. Ja tämän piti olla vasta alkua. Heleniuksen haaveena oli perustaa miljardiluokan yhtiö, joka olisi ehkäissyt nälkäkriisejä kaikkialla maailmassa.

Tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon kahdesti saanut Grundström kirjoittaa kirjoja, jotka käsittelevät ihmiskunnan kohtalonkysymyksiä. Kirjailijatalon lauantai-iltapäivässä hän kertoo suomalaisten sijoittajien yltiöpäisestä yrityksestä hallita viljelysmaata, jonka merkityksen maailman ruokaturvallisuudelle Venäjän hyökkäyssota on tuonut dramaattisella tavalla näkyväksi. 

Keski-Suomen Kirjailijoiden järjestämään tapahtumaan on vapaa pääsy. Tapahtumassa on kahvitarjoilu. Lämpimästi tervetuloa Kirjailijatalolle!

Osoite: Seminaarinkatu 26 B, 40100 Jyväskylä