Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

« Kaikki Tapahtumat

Eläinteollisuus (Esseitä eläimistä -lukupiiri)

4 huhtikuun @ 5:00 pm 6:30 pm

Elisa Aaltola saapuu eläinesseittensä kanssa Kirjailijatalon kevätvieraaksi lauantaina 20.4. klo 14-16. Ennen Aaltolan Jyväskylän vierailua Kirjailijatalolla järjestetään lukupiiri, joka kokoontuu käsittelemään Esseitä eläimistä-teosta (Into 2022) muutamaan kirjan lukuun keskittyen.

Elisa Aaltolan esseissä pohditaan, mitä yhteiskunnassa tapahtuu, kun ihminen unohtaa eläinten näkökulman. Aaltola kuljettaa lukijaa oman henkilöhistoriansa eläinheräämisiin, aktivistivuosiin, eläinfilosofiaan, eläinsuhteen kääntöpuoliin ja siihen vastarintaan sekä kannustukseen, mitä hän on työssään eläinten puolesta kohdannut. Mukana kulkevat koirat, kissat, hevoset, rautoihin jääneet karhut, jahdatut ketut, vainotut sudet, vuohet, kanit, lehmät, korpit, hirvet, siat, kalat, ravut, mustekalat ja metsät, joita tulisi suojella myös muiden lajien vuoksi.

Torstaina 4.4. lukupiirissä aiheena on Eläinteollisuus ja siihen liittyvä essee Aaltolan teoksesta. Lukupiiriin ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon, eikä keskustelussakaan kukaan tenttaa, onko läksyt luettu: kirjallisuus- tai eläinasiantuntemusta ei tarvita, ja mukaan voi tulla yhdelle tai useammalle tapaamiskerralle. Tapahtumaan on vapaa pääsy, ja se alkaa klo 17.00.

Nähdään Kirjailijatalolla!

Osoite: Seminaarinkatu 26 B, Jyväskylä.